Nani kosttilskud vol.1

Nani er et Food state kosttilskud. Der er kæmpe forskel på diverse vitaminpiller, og kosttilskud! 

Hold da op jeg har brygget på det her indlæg længe! Jeg har ledt og ledt efter tabeller, fakta og tørre tal på snart hele nettet, i brochere og mine notater. Men here it comes, håber i kan klare det lidt tørre med ;) 

Bare rolig salonen er ikke ved at blive et apotek. Men jeg synes altså det er super interessant alt det man kan påvirke med kosttilskud og kost. Det har også stor effekt på hud hår og neglene. De dele står ret meget sidst på listen, når kroppen skal vælge hvordan den skal fordele de næringsstoffer du spiser dig til ved sund og varieret kost. -som vi selvfølgelig altid gør, host host! ;) 

Nani er et dansk firma der ligger i Silkeborg. Nani står for “Nutrients As Nature Intended” Altså kost som naturen havde tænkt det. De ligger meget vægt på renhed, naturlighed, bæredygtighed, gennemskuelighed og brugervenlighed. 

Food state.. ..Ja altså det vil sige at det er så tæt på mad som overhovedet muligt. De laver vitaminer og de andre kosttilskud ved fx. at “fodre” en sennepsplante (ja spørg mig ikke hvordan), med de vitaminer de gerne vil lave,  så det er muligt for os at ta dem nemt og ikke mindst optage det i vores tarmsystem. 

Når vi spiser mad optager vi 100% af det de næringsstoffer der er der i. Food state kosttilskud optager du 80-90%. Kemiske tilskud er det desværre kun 10-20% -det er virkelig ikke meget! 

En anden ting der er et + ved food state, er den måde vores celler optager vitaminer og mineralerne, det passer som fod-i-hose, som man siger ;) Det har jeg på bedste vis forsøgt at tegne her. 

 

Tegningen forstiller at de virkestoffer tilskudet er bygget op af, kommer ned til cellernes optagearme (eller hvad de nu hedder på læge sprog), passer derned i. Hvor de kemisk fremstillet vitaminer er fx. runde og dermed ikke så let kommer ned igennem til cellerne. De siger endda at de ødelægger armene lidt hver gang de skal ned igennem. Jeg har tilladt mig at kalde food state tilskud: Nani. og alle kemiske tilskud: Kemi. Håber det giver mening. 

Nani er ret stor efterhånden, så jeg tænker at dele det lidt op. 

De næste 3 tilskud er de basis tilskud alle bør tage...

 

Fiskeolie: Nani må være en af verdens mest rene fiskeolier! Den ligger på 4, på en skala hvor det i danmark er tilladt at ligge på max 24. (Mange ligger omkring 17), det er simpelthen ikke lykkedes mig at finde den tabel, men har fundet at Nanis kapsel består af fiskebaseret gelatine, plantebaseret glycerin og vand. Hvor den fra Fitness pharma består af E 422, og glycerin (ikke penslet mere ud hvor det kommer fra). Hvis man døjer af sureopstød af fiskeolie er det ikke olien men af kapslen man får det af. Så måske det var en ide at det var så naturligt som muligt, just saying ;)

Fra Nani består fiskeolien af Alaska vildlaks. Men fra Matas fiskeolie består den af Ansjos, Makrel og Sardin. Fra Fitness pharma består det af Hjulkroneolie (en plante), Olivenolie og Sardin/ansjosolie.. Ja der er da omega-3 i en ansjos, men olivenolie det kan man nok alligevel få billigere! 

Pris: Kapsel 90stk til 248kr, 180stk til 448kr daglig dosis er 3, jeg tager selv 2 om dagen. Flydende 237ml til 488kr, daglig dosis er 3/4 tsk. 

 

Multivitamin: Multi vitamin fra Nani, består jo selvfølgelig af lidt af det hele. Vitaminer: Alle vitaminer og mineraler kommer fra planter, frugt og urter. Multi vitaminen indeholder både C, E, B1, B2, B12 osv. Af mineraler blandt andet Magnesium, jern og zink. De kommer fra både gulerødder, rødbeder, spirulina (meget populær superfood) acai m.fl.. De er altså ikke helt smagsløse, men smager på ingenmåde grimt. Pris 60 kapsler til 228kr, daglig dosis 1 kapsel.

 

Mulitivitamin fåes også til børn i vingummiform, de smager virkelig godt. Man kunne da snildt bruge dem til fredagsslik, men det blir nok lige i overkanten med vitaminer ;) Bamserne indeholder de samme vitaminer som dem til voksne, Dagligdosis: Børn fra 1-3 år 1 bamse. 4-10år 2 bamser. og børn fra 11 år 3 bamser. Pris 90 bamser til 398kr. 

Probiotica: Vel det de også kalder mælkesyrebakterier. De sørger for at der ikke bliver "huller" i tarmvæggen. Hvis der kommer det finder affaldsstofferne vej ud igennem, og fx. forurener vores blod. Især for folk med ADHD er det vigtigt at få lukket de huller. Probiotica hjælper også på at du ikke bliver oppustet. Nani har ikke lavet en probiotica endnu, men der har vi en fra Nordic nutrition, daglig dosis i tsk. (ca 3g), 100g til 299kr.

 

Udover de 3 vigtige tilskud alle bør tage, har de lavet de her dagsdosis pakker. Mega smart! Du tar simpelthen bare et brev ud hver morgen fx, du kan ta dem hjemme eller hive dem med på job og ta dem når det passer dig. Hudpakken (burde hedde hud, hår og negle) indeholder multivitamin. De andre pakker tager du bare ved siden af i 1-3 måneder. Derefter kan man jo enten gå tilbage til de tre basistilskud eller supplere 

Du kan følge Nani på Instagram @nanigodkarma :)

Frisør Maria M

Bredgade 8
9490 Pandrup

Åbningstider

Mandag Lukket
Tirsdag 09.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.00
Torsdag 10.00 - 19.00 
Fredag 09.00 - 17.00
Lørdag 08.00 - 13.00

Kontakt

Tlf. 22 37 94 92

Find os på Facebook