Safari

Jeg håber, at det er nogenlunde vejr derhjemme. Her er et lille indlæg om vores safari i Serengeti Nationalpark og Ngorongoro Crater.

Nu har vi endelig fået netforbindelse, sådan da! Det er ikke det, der virker bedst her i Tanzania, men med lidt hakuna matata, så går det nok. Vi er mine forældre, min søster, mig og så en masai afsted. Masaien hedder William og går underbetegnelsen “vores kriger”.

Nå men safari…

Vi landede i Kilimanjaro lufthavn tirsdag og kom efter en times kørsel til Arusha, som er en semi stor by i Tanzania. Efter 4 timers søvn skulle vi afsted til Serengeti nationalpark. Jeg tror, vi kørte ca 11 timer den dag, uden de store pauser for at nå derud inden der var alt for mørkt. Det ville jo ikke være rart at køre i stykker blandt løver og andet godtfolk i mørket! -Vi nåede det næsten.

Nogen var da helt safari klar, i khaki og hat! ;)

 

Derfra havde vi to hele dage med safari, uden at rase med 110 km/t over stok og virkelig mange sten. Hold da magle, sådan 8-9 timer om dagen med den larm, er hårdt for både krop og sind. 

Den sidste dag nåede vi da også lige et lille smut i poolen (hvilket var SÅ vigtig, da jeg bookede hotellet, typisk mig!) 

 

Hotellet hed Mbalageti Serengeti, super fint hotel. Vi var dog ikke så stor fans af at man ikke bare kan gå selv, når der er mørkt, men at man skal have en vagt med. Hvilket, jo så betyder, at man til middag skal sige, hvornår man vil hentes for aftensmad. Vi kørte måske osse lige en lille smule på Afrika-tid, de kommer jo heller aldrig til tiden. Suberi kidogo (vent lige lidt)!

Efter de par dage på Mbalageti, gik det gadagon gadagon mod Ngorongoro Crater, men den morgen lykkedes det da at komme til tiden, trods den hed 5.15, som i virkelig tidligt og stadig i total mørke. Men 5 timer til krateret, 6 timer dernede på rundtur, ud igen til det næste hotel. Så var det “hapa kazi tu” (-noget i retning af, “alle skal arbejde”. Men nok nærmere armene fra kroppen! hvis man oversætter betydningen ;))

Ngorongoro Crater var en vulkan, der var i udbrud for virkelig mange år siden og braste sammen efter det. Så nu er det lidt som et “hul”. De siger, at det er paradis for dyrene, da der er alt hvad de behøver dernede. 

 

Vi har været heldige med begge steder, vi har kørt safari. Vi så rigtig mange dyr, som vi var tæt på. Det var bland andre løver, elefanter og gazeller. Derudover så vi alle i “the big five”  Afrikansk elefant, næsehorn, leopard, løve og bøffel. Nogen flere end andre. Især næsehornet skulle være ret svært at finde, det stod da osse ret langt væk, og der var kun et - men det var der! 

 

Nu er det jo så, at min mor altid er spændende at have med. Til middagsmaden i Ngorongoro sidder mine forældre og spiser ved en sø med flodheste. Jeg tænker: Åh, jeg kan da lige knipse et par billeder af dem (uden de ved det), nu de sidder der så pænt. Og vupti så kommer der en stor fugl (i min verden måske en ørn, pas?) og snupper min mors mad, hun sad med i hånden. Så da den flyver falder maden ned i bunden af posen. Det nåede jeg lige at få et billede af, ikke så skarpt, men det er der. Jeg skulle lige nå at registrere, hvad det var for en mørk skygge, der var i mit kamera. Hun råbte så: “Shit, it was my food. The bird took it!”

Her er de så, hele slænget. Krigeren i midten, og til højre vores chauffør. Som inviterede os på middag hjemme i hans hjem, ved sin kone og en datter adopteret da hun var lille og hendes mor ikke kunne ta sig af hende. Måske sådan en flok hvide ikke lige var så gode til det seje kød de servere her, der skulle da tygges lidt. Men hva, en slurk vand og et ordenligt synk så går det! Vi var i hvert fald så beæret over at han, (meget forsigtigt) spurgte om vi kunne tænke os det! 

Herfra skal vi i bushen, og derefter på Zanzibar. Update coming up ;) 

Frisør Maria M

Bredgade 8
9490 Pandrup

Åbningstider

Mandag Lukket
Tirsdag 09.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.00
Torsdag 10.00 - 19.00 
Fredag 09.00 - 17.00
Lørdag 08.00 - 13.00

Kontakt

Tlf. 22 37 94 92

Find os på Facebook